/ EN PÄRLA MITT I STADEN

PAPPERIAN_1 (1)

Handgjort, recycle och unikt. Det är tre ord som målar upp Papperian rättvist och bra. Det här smultronstället lokaliserat på Klostergatan 11 är kommunens dagliga verksamhet som tillsammans med textilgruppen skapar och tillför något helt unikt till vår stadskärna. Sedan 1997 har härliga människor med olika typer av funktionsnedsättningar gjort sina kreativa avstamp just innanför dessa väggar.

Det är papperstillverkningen som står i allra största fokus och det är i källaren det unika lilla pappersbruket ligger. Här utövas konsten att göra handgjort papper så gott som dagligen, flera gånger om dagen.

Utöver den sociala skaparverkstaden så kan Papperian på renaste svenskan förklaras som en unik presentbod där det som tillverkas i fabriken också säljs under samma tak ute i butiken. Där talar hyllorna för sig själva – av papper kan man göra mycket. Bordstabletter, inbjudningskort, visitkort och tom. lampskärmar fyller presentboden till bredden och det är färg, form och unika uttryck som tar plats.

PAPPERIAN_4 (1)

PAPPERIAN_6 (1)

PAPPERIAN_2 (1)

Kreativiteten som flödar här inne och det unika sättet att skapa och rita på har lämnat sina avtryck. Dessa fantastiska egenskaper gör att gänget på Papperian och Textilgruppen snart kan titulera sig som designers åt ingen mindre än IKEA.

Man har  jobbat för fullt på att ta fram mönster inom olika teman som IKEA sedan ska använda till sina produkter. Helt klart ett fint Växjö-avtryck som så småningom kommer att spridas över hela världen.