/ KROGSAFARI I MALMÖ STAD

Det är fredag den 27 oktober och Växjö City rattar ut på E4:an ner emot Malmö och lämnar vår egen stad i backspegeln. Vi är påväg ner till skåneland för att gästa den gastronomiska högtiden Matnatten och med stor nyfikenhet och upptäckarlust mjölkar vi evenemanget på inspiration inför att vi ska ta traditionen till Växjö i mars. Häng med!

tesst

{Redo att äta oss igenom Malmö!}

Matnatten är ett koncept som startades 2014 och som nu växt i raketfart både till omfång och geografiskt. Ifrån att ha haft Skåne som hemmaplan bryter nu evenemanget ny mark och till våren 2018 expanderar konceptet med siktet inställt på städer innehållandes ett matmekka – här faller såklart vårt Växjö City in perfekt!

Under en kvälls festspel bjuder stadens krögare in till krogrunda genom sin kulinariska värld. Det är ett smakäventyr som heter duga där restaurangerna går ihop som helhet för att visa upp stadens krogliv. Rent praktiskt fungerar det så att du byter in din biljett emot en matknapp, får din skattkarta till matbibel och börjar på egen hand och i egen takt traska mellan de olika ställena i valfri ordning. Varje runda har tio stopp på vägen vilket betyder tio olika restauranger och kvällen till ära har de alla tillagat en särskild utvald signaturrätt som serveras mot uppvisande av din matknapp.

matnatt8

 {Happy smaklökar som vandrar kors och tvärs över hela Malmö. På lilla torg möts vi av långa led av folkstim – alla utrustade med en matnattsknapp och påväg till nästa hållplats}

matnatt19

matnatt6

matnatt16

matnatt17

{På en innergård ätandes streetfood, längs med kanalen under värmelampor eller knaprande på vedugnsbakad pizza i en saluhall. Variationen och bredden på mat är det extra charmiga under Matnatten.}

matnatt222

matnatt3

{En smakpalett på tallriken. Ingen gom lämnas utan intryck}

Med ett skrivet facit i hand och en proppfull magsäck som omvandlats till matkoma så kan vi konstatera att Matnatten i Malmö bjöd på en uppsjö av matupplevelser. Det bjöds på allt ifrån gratinerade havskräftor, risotto, vegetariska burgare och den schystaste ankan som gommen någonsin vidrört. Som tillrest utifrån är detta verkligen ett fantastiskt sätt att lära känna den främmande staden på.

matnatt18

matnatt10

matnatt1

Det jag själv tycker känns extra genuint är sättet som rundorna är utformade på. Efter att du har blivit utrustad med din matnattsknapp faller du in i gemenskapen bland alla andra matnattare som likt som du pilgrimmar kors och tvärs genom stadens kullerstenar för att ta sig till nästa hållplats. Man känner igen varandra från de olika ställena vilket uppmuntrar lite till det osvenska att börja prata med varandra i små som stora grupper. Det är fint att se och ännu finare att uppleva.

matnatt12

matnatt15

{Lugnet före stormen i Malmö saluhall – redo att fyllas av glada och förväntansfulla matnattare}

matnatttt

matnatt9

världsrekord

{Världsrekordslagning pågår. Pierre Orsander ska äta på 40 (!) restauranger inom loppet av en kväll. Sydsvenskan följer live och vi agerar hejaklack}

matnatt5

{Kambucha stopp på In The Pink. Having a hallelujah moment!}

Den nionde mars så arrangeras alltså vårupplagan av Matnatten i vårt älskade Växjö City. Det blir tio av stadens krogar som står uppfyllda och taggade till bredden för att ta emot 500 besökare – de alla iklädda matknappar och superredo för att gå på upptäcksfärd i en restaurangoas av olika smaker. Detta är ett unikt tillfälle för dig som älskar mat och gastronomi och gillar att upptäcka nya ställen som du kanske annars inte skulle ha besökt.

Så. Vad gör du då fredag den nionde mars? Fram med kalendern och rita en matknapp till påminnelse när Matnatten kommer till stan! Lär känna Växjö som matstad och dra med ett gäng kollegor som tillsammans cyklar genom gatorna. Biljetter släpps inom kort!

Är du kanske krögare och vill delta med just din restaurang på Matnatten i Växjö? Se kontaktuppgifter nedan.

Evenemanget hittar du här:

» www.facebook.com/events/732495600273213/
» www.matnatten.se

Kontaktuppgifter:

» Emelie Wilander
emelie.wilander@tasteevents.se
0767 – 12 69 40

» Björn Lindell
bjorn.lindell@tasteevents.se
0708- 47 33 98

Vi ser fram emot att dela denna fantastiskt gastronomiska natt med er.
Vi ses den nionde mars – save the date!

/ Ullis, Växjö City.