/ NU BYGGER VI BRON

Växjös Campus ligger bara ett stenkast ifrån vår stadskärna men det är ingen hemlighet att det finns studenter som mestadels håller sig i den berömda bubblan inom radien av universitetsområdet – det vill gänget bakom InCampus nu ändra på genom att bygga en symbolisk bro över till Växjö City med sin nystartade app. Just idag möter vi Simon Hellberg och Pooya Yousefi för att surra och appa oss igenom förmiddagen och närma oss deras ambitioner och idéer.

Incampus3

Incampus2

Hej på er hörni. Berätta, vad är InCampus och för vem?

- InCampus är en app som fungerar som ett hjälpmedel för studenter. Det är ett digitalt Campus och här under samlas studenter, föreningar, organisationer och företag. Det är ett perfekt verktyg för att få kontakt, student till student, förening till student eller företag till student.

Simon och Pooya är en del av den skara som står bakom appen. Simon har studerat marknadsföring i fyra år och är inne på andra året av mastern på LNU och även Pooya har varit student själv – en erfarenhet de har med sig in och drar stor nytta utav i sitt skapande och formande.

- Vi pratar av egen erfarenhet när vi säger att det har saknats en samlad portal med all information du behöver för en skön universitets upplevelse. Visst att det finns evenemang och informationsflöden på annat håll men det vi har skapat med InCampus är något helt annat. Vi bygger ett samlat community som strävar efter att vara den ultimata samlingsplatsen som ett digitalt Campus, det går inte att jämföra med spretiga informationsflöden på Facebook som kräver sin research och ger dig ett överflöd av information.

Appen började att tillverkas i maj och för att hinna få den klar på utsatt tid krävdes dygnets alla timmar – vakna som ovakna. Den är nischad till studenter med mantrat att informationen ska vara samlad och inte splittrad.

Innehållet fylls successivt men i dagsläget kan du t.ex. boka samåkning, lägga ut loppis-annonser, få bra kupongdeals, kika i evenemangskalendern över framtida happenings och hyra lägenhet. Inom kort kommer även relevanta jobbsökningar göras här – både ifrån studenters och företags sida. InCampus kunde släppas i samband med att välkomstveckan i augusti slog in och responsen har varit över förväntan.

incc

Incampus1

- Nedladdningarna fortsätter att öka stadigt och det användarna framförallt ger positiv feedback till är hur samlad och lättanvänd den är. Du behöver bara med några enkla steg registrera din profil för att sedan vara up and running.

Nu satsar gänget på att ta ner studenterna till vårt Växjö City. Vi är mer än överens om att en hel stadskärna bara ligger och väntar här nere – en stadskärna som är fylld av upplevelser, butiker, erbjudanden och nyupptäckta smultronställen.

Pooya betonar…

- Växjö City är en attraktions plats som imponerar. Vi vill nå själen med upplevelser och listan på saker att göra är lång. Vi kommer nu att jobba stenhårt på att koppla samman oss till en fin helhet.

Gänget står med öppna dörrar för Citys verksamheter – oavsett ifall de erbjuder en produkt, tjänst eller ett event. Nu bjussar de dessutom på registreringsavgiften när man ansluter sig till appen och utöver erbjudanden i dealsektionen är det flera andra säckar som sys ihop runt om.

- Vi har t.ex. påbörjat ett samarbete med ett taxibolag som innebär fasta taxipriser tur och retur in till City från hela Campus området. Förhoppningsvis kan en sådan sak vara avgörande för studenter – att det faktiskt känns värt att åka ner en kväll och njuta utav stadens myllrande restaurang och uteliv.

Vi väntar med stor spänning på att se hur InCampus bryter mark med ett brobygge över till stadskärnan tillsammans med våra restauranger och butiker.

Är du nyfiken på att veta mer eller vill du bli en del i det hela och finnas tillgänglig för flera hundra potentiella kunder, gäster och medarbetare?

Kontakt: marketing@incampus.se