OM OSS

Om Växjö
Växjö har ca 90 000 invånare och många bor i Växjö stad, hela 62 000 personer. Staden ligger mitt i Småland med en besöksradie på 10-15 mil där det bor 1,2 miljoner människor. Vi har en egen flygplats. Från och med 1 januari 2010 heter vårt universitet Linnéuniversitetet med ca 31 000 studenter. Växjö har ett expansivt och bra näringsliv, över 7000 företag. Växjö är sedan länge känt som en stark handelsplats och det tar bara 35 minuter till E4. Vi har ett rikt kulturliv en växande turism och ett mycket bra samarbete mellan kommun och näringsliv.

2010 vann Växjö priset ”Årets stadskärna”!
Malmö kom på andra plats och Jönköping fick bronsplatsen.

Juryns motivering:

Växjö Citysamverkan har genom en målmedveten strategi, god struktur med bred förankring och stabil ekonomi lagt grunden för en långsiktigt hållbar stadsutveckling. Lagandan är stark och genom en fokuserad kraftsamling har man på kort tid visat på resultat som gett stora avtryck. Målet är givet, för alla är lagspelare i samma ”fotbollslag”. Första halvlek har bjudit på såväl mål som målgivande passningar till citys fördel. Nu är det dags för andra halvlek!

Om Växjö Citysamverkan
Bolaget bildas under senvintern 2006 och arbetet påbörjas 1 januari 2007.  Växjö Citysamverkan AB har ca 160 medlemmar inom handel, service och restaurangnäring. Så gott som alla de stora fastighetsägarna är med i organisationen. Många nya näringar har etablerat sig i stadskärnan de senaste åren. Vi har förbättrat vår budget från 1,5 miljoner 2007 till 3,3 miljoner 2016. Vi investerade ca 1,3 miljoner kronor i marknadsföring 2016. Vi har lyckats genomföra söndagsöppet och vi är en samarbetspartner att räkna med.

Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för en gynnsam utveckling för stadens näringar och att fastighetsvärdena stärks. Vårt arbeta skall stödja besöksnäring och kultur och vi skall i samverkan med andra bidra till att stadens och kommunens attraktionskraft ökar. Fastighetsägare, kommun och näringsidkare är intressenter och ägare av bolaget. Arbetet bedrivs i olika arbetsgrupper under ledning av bolagets vd.

Växjö Citysamverkan AB:s styrelse består av:

Växjö Kommun
Maria Sundell Isling, Anna Karlsson, Gunilla Friman samt suppleant Monica Skagne
Växjö Cityförening
John Curovac, Kristofer Sjöholm, Olivera Bobuiescu samt suppleant Allan Schwech
Fastighetsägare Växjö City
Joachim Widerstedt (ordf.), Jessica Sundberg, Peder Möllerstedt samt suppleant Tomas Lundahl
VD
Karin Bååth

Vill ni komma i kontakt, mejla info@vaxjocity.se.